Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 31 maart 2022

Veiligheid en perspectief zijn essentieel voor mensen om in beweging te komen. In het nieuwe systeem komen mensen in beweging. Daarvoor is perspectief nodig. Het is voor iedereen. Iedereen kan van betekenis zijn. Van betekenis zijn is de basis van levensvervulling en geluk. Er zijn nu grote tekorten in de arbeidsmarkt, en ook heel veel mensen die nu of in de toekomst willen en kunnen bewegen mits er perspectief is op veilige Loopbruggen van Baan naar Baan. Dus: medewerkers perspectief bieden dat het mogelijk is om een baan overstap binnen en buiten de eigen sector te maken. Dat is wat er nodig is. Samen echt anders doen.

Ciao Nienke & Simone 

“There’s nothing more powerful than a human being who believes that they matter.”

Zach Mercurio, Ph.D

Overstapper Paul Wiegant maakte na 43 jaar bij de KLM de overstap naar de techniek bij Bakker Barendrecht. 

“Na 43 jaar bij de KLM ben ik nu begonnen met een logistieke functie bij Bakker Barendrecht. Waar bij KLM de vliegtuigen zo snel mogelijk Schiphol in en uit moesten, zijn dat nu aardappels. De logistieke paralellen zijn leuk en herkenbaar. Heel fijn dat ik al mijn werkervaring mee kon nemen naar een nieuwe functie.” Lees hier meer

Na bijna 20 jaar bij KPN maakte Diederik den Hollander de overstap richting het VO onderwijs. 

“Ik was actief in de trainingsstaf van het honkbal team van mijn zoon. Hier ontdekte ik dat het motiveren van jongeren mij inspireert. Een team training geven en wedstrijden begeleiden is ook een vorm van onderwijs. De overstap van KPN naar docent economie was een grote. Maar ik heb mijn draai gevonden.” Lees hier meer.

L e v e n l a n g o n t w i k k e l e n

Te veel mensen werken nu niet op een plek waar ze volledig tot bloei komen. Dat is zonde voor hen, zonde voor hun werkgever en zonde voor de samenleving. Iedereen die zich in de arbeidsmarkt verdiept, ziet dat vraag en aanbod niet meer zomaar samenkomen. Een oplossing is lastig. Kleine aanpassingen – een prikkel hier, een nieuwe regel daar – zet geen zoden aan de dijk.

Daarom bouwen wij met 300+ bedrijven en instellingen, middels kleine experimenten, Loopbruggen van Baan naar Baan: een arbeidsmarktsysteem waardoor iedereen in Nederland continu van betekenis kan zijn. Er zijn nu nog veertien systeemhobbels – in de mens zelf, bij bedrijven, instanties, door wet- en regelgeving – die in de weg staan en dus moeten worden opgelost. Drie focuspunten staan daarbij voorop: 
 (i) Werkgevers met sociale partners nemen het voortouw,
(ii) Zie de mens: focus binnen HR- en scholingsbeleid – hier ligt de focus op in deze nieuwsbrief.
(iii) Geld op de juiste plek.

“Het gevoel van aangenomen worden voor een nieuwe baan is overweldigend.”

Overstapper Paul

4 op de 10 medewerkers is volgens de SER en TNO niet bevlogen in hun werk. Andere onderzoeksresultaten laten zelfs zien dat dit 7 op de 10 zijn. Bevlogenheid bestaat uit vitaliteit, toewijding en verandervermogen. Bevlogen mensen voelen zich energiek in hun werk. Zij zijn betrokken en productief. Veel mensen missen nu deze bevlogenheid op het werk. 

Ook zijn er grote tekorten op de arbeidsmarkt. Met perspectief op een veilige overstap kunnen mensen die niet bevlogen zijn in hun werk overstappen naar tekortsectoren. Tekortsectoren veranderen continu. Dat zien we als we terugkijken. Een aantal jaar geleden stond er nog een numerus fixus op de opleiding hbo-verpleegkunde en kwamen afgestudeerde leraren niet aan de bak. Daarom is er een veilige route voor mobiliteit nodig. Door veilige Loopbruggen voor mobiliteit en perspectief kunnen mensen daadwerkelijk in beweging komen.

“Ontdek waar echte drijfveer zit bij mensen door werkervaringsplekken te creëren of tijd in te ruimen voor vrijwilligerswerk, en stimuleer dit als werkgever.”

Cindy Zieltjens (APG)

Veel mensen zitten vast in hun huidige baan doordat hun toekomstmogelijkheden niet duidelijk zijn. Ook brengt een overstap veel financiële onzekerheid met zich mee. Evelyne Meens stelt in haar boek ‘Een leven lang kiezen’ dat veiligheid en perspectief essentieel zijn voor een mens om in beweging te komen. Een overstapper heeft zicht nodig op hoe hij of zij er financieel uit kan komen en wat überhaupt de mogelijkheden voor hem of haar zijn in andere sectoren. Het begint en eindigt met écht naar mensen kijken: wie iemand is, wat hij wil en kan. En dan dat zoveel mogelijk faciliteren als werkgever. Daarmee help je mensen, organisaties, en de maatschappij. 

Uit de denk- en doetank 

Reacties? Graag via [email protected]. Alleen samen kunnen wij de arbeidsmarkt circulair maken. Heb jij concrete ideeën of ervaringen? Laat het ons weten. Discussieer onder de posts op LinkedIn ook mee over de systeemdoorbraken. 

Welke boeken hebben jou geïnspireerd? Wij horen het graag. Zie hier een greep uit de boeken die De Buitenboordmotor hebben geïnspireerd.

Benieuwd naar waar wij dagelijks ons bed voor uit komen? Kijk dan hier.

Arya Hashemi-Nasab heeft zijn scriptie afgesloten bij De Buitenboordmotor en kreeg een 10. Zijn begeleider schreef hierover op LinkedIn.

De Europese Unie (2020) geeft aan dat empowerment een grote rol kan spelen om volwassenen verder te laten leren. Empowerment stimuleert een Leven Lang Ontwikkelen.