Doorbraak 5

Keuze uit meerdere opties 

"Overstappers krijgen verschillende opties aangeboden uit diverse groeisectoren en -beroepen zodat zij een ruime keuze hebben EN er daardoor een kunnen maken."

Waar werkt het systeem tegen?

Mensen hebben keuzeverscheidenheid nodig om met eigen regie een keuze te kunnen maken. Vaak is er geen zicht en overzicht op de mogelijkheden in groeisectoren en -beroepen. En als het er al is, is het vaak gericht op één beroep of sector (o.a. ‘van bank naar bouw’). Dit belemmert de eigen regie en daardoor komen mensen niet in beweging.

Welke systeemdoorbaak willen we forceren?

Medewerkers krijgen verschillende opties aangeboden uit diverse groeisectoren en -beroepen zodat zij zich bewust worden van de mogelijkheden in andere sectoren en beroepen. Zo ontstaat er perspectief om met eigen regie een keuze te maken en daardoor komen mensen in beweging.

Hoe kan het wel?

Voorbeeld uit de praktijk

Joost was beleggingsspecialist bij Rabobank. Hij had geen idee wat zijn volgende carrière stap zou zijn. Hij kreeg meerdere mogelijkheden om zich te oriënteren op verschillende sectoren.  “Gelukkig werd ik tijdens de bootcamp goed geholpen om te kijken welke sector- en of groeiberoep het beste bij me past” zegt hij zelf. Nu werkt hij bij Kuypers in de installatietechniek en ervaart hij werkgeluk als nooit tevoren.

Lees het verhaal van Joost

Met eigen regie, eigen keuze

Hoe dan?

Werkgevers en werkgeversorganisaties vergroten de aantrekkelijkheid van hun sector door middel van goede voorlichting en beeldvorming over de sector. Werkgevers en sociale partners verleggen gelden zodanig dat de focus ligt op ontwikkeling en transitie en een duurzame landing, i.p.v. afscheid nemen en boventalligheid. Lees meer hierover in de drie focuspunten.

De drie focuspunten
L e v e n l a n g o n t w i k k e l e n