Echte verandering komt van buitenaf

In 2017 maakten initiatiefnemers Simone Heidema en Nienke Meijer een appgroep aan. De partners van het eerste uur werden bij elkaar gebracht voor een etentje in Panorama Messdag. Een denk- en doetank met veranderaars binnen bedrijven, overheidsinstellingen, onderwijsinstellingen, startups en opinieleiders. Anders denkenden.

Omdat iedereen zich zorgen maakte over een arbeidsmarktsysteem dat niet meer functioneerde met een gebroken samenleving als gevolg. Na een hackathon werden de eerste contouren van loopbruggen naar een (andere) baan geschetst. Want innovatie moest buiten het bestaande systeem vormgegeven worden. Na korte tijd werden de eerste experimenten voor loopbruggen naar een (andere) baan uitgerold. De eerste Proeftuinen waren een feit.

Onze missie

Iedereen moet van betekenis kunnen zijn

Wij, 400+ bedrijven en instellingen, geloven dat mensen het systeem kunnen maken! Hoe? Als je het systeem wil veranderen, breek dan los, start de verandering van buitenaf en probeer zoveel mogelijk mensen mee te krijgen om tot iets nieuws te komen.

Als jij verandert en actie onderneemt, veranderen en doen anderen om je heen mee. Simpelweg omdat iedereen ziet dat het wel kan. Durf en lef wordt opgevolgd. Een voorbeeld om het anders te doen. De vrijheid om mee te doen. De vrijheid om samen de spelregels te veranderen.

En als er genoeg mensen veranderen, dan veranderen de spelregels en verandert het systeem vanzelf mee.

Geschiedenis

Gestart in 2017 en nu met meer dan 900+ veranderaars en 100 Overstappers

Wil je contact met De Buitenboordmotor?

Heb je een vraag, of wil je net als wij losbreken en meedoen met de beweging?

Neem contact met ons op