Groot denken, klein doen

“Groot denken, klein doen”, aldus Herman Tjeenk Willink. Dit is hoe wij werken. Door te experimenteren en de inzichten te delen kunnen we laten zien: “Zo kan het anders”. In experimenten werken we met “echte” overstappers.

Experimenten

Hoe ziet het experiment eruit?

Groot denken en klein doen betekent dat we in experimenten werken. In experimenten (zogenaamde proeftuinen) helpen Overstappers, over de Loopbrug naar een (andere) Baan. Al doende, leren we, delen we de learnings, en laten we zien hoe het anders kan. Overstappers starten de proeftuin met een bootcamptraject. In dit traject leren ze zichzelf kennen en komen ze al snel in aanraking met groei sectoren en beroepen. Op basis van een Persoonlijk Profiel Paspoort en een oriëntatie periode wordt er vervolgens een keuze gemaakt. Daarna volgt omscholing en onboarding in leer-werk trajecten.  

Samen

In een denk- en doetank van 300+ bedrijven en instellingen bouwen wij aan een nieuw circulair arbeidsmarktsysteem. Want het kan alleen als we het samen doen!

Echt

Echt betekent dat we echt naar mensen kijken. We kijken naar wie iemand is, wat iemand kan en wat iemand daarmee wil richting een tekort- of groeiberoep.

Anders

Anders betekent dat we buiten de lijntjes kleuren. We stellen in plaats van het systeem de mens centraal. Door te kijken naar competenties en onderliggende talenten kan dat wat eerder onmogelijk werd beschouwd.

Doen

Groot denken en klein doen. Er wordt meer dan genoeg gepraat, er moet meer gedaan worden. Met experimenten bouwen wij aan de Loopbruggen naar een (andere) Baan. De proeftuin is ons belangrijkste experiment.