Duurzame doorstroom

Op 21 september heeft de expertsessie Duurzame Doorstroom met onze partner KPN plaatsgevonden! Een middag vol met inspirerende sprekers, een visueel tekenaar, en een boeiend panelgesprek. Organisaties zoals het Ministerie van Defensie, PostNL, KLM, Achmea, NS, het UWV en andere werkgevers, opleiders en partners zijn samengekomen om te bespreken hoe ze werknemers kunnen stimuleren in groei en ontwikkeling. Lees hieronder meer over deze bijzondere middag!

Sparren met elkaar

Het panel

Het gesprek van het panel liet zien dat het belangrijk is om het idee van de perfecte kandidaat los te laten wanneer je medewerkers binnen je organisatie wilt bevorderen. De panelleden waren het erover eens dat er geen “ideale” kandidaat bestaat en benadrukten dat we mild moeten zijn bij het beoordelen van kandidaten. Wat van belang is, zijn de innerlijke kwaliteiten en houdingen van medewerkers, niet alleen strikte functiebeschrijvingen. Voer gesprekken met mensen die gericht zijn op houding en de bereidheid van medewerkers om te leren. Kortom, het gesprek benadrukte hoe waardevol diversiteit, inclusiviteit en voortdurende ontwikkeling zijn bij het aantrekken en behouden van talent.

Het ideaalbeeld van de perfecte kandidaat moet worden losgelaten, en in plaats daarvan moeten organisaties competenties en potentieel waarderen boven strikte diploma-eisen.

Erik Boter, Achmea

Zo zou het kunnen

Talent de kans geven

Een voorbeeld van duurzame doorstroom zijn de programma’s Friducation en Go-Go-Go binnen KPN, die gericht zijn op de ontwikkeling van Future Skills. Enkele belangrijke factoren voor het succes van deze doorstroomprogramma’s werden benoemd. Dit zijn:

  • steun van het management,
  • makkelijke toegang tot het programma voor werknemers,
  • en een compleet pakket aan ondersteuning.

Breek los!

De Gouden Kooi

Merel T. Feenstra-Verschuure, organisatiepsychologe, onderstreepte het belang van het aanpakken van baanontevredenheid en het creëren van carrièreperspectieven. Merel noemde het “De gouden kooi,” waar mensen vastzitten in een baan waarvan ze niet zeker weten of die wel goed voor ze is. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben, maar om vooruit te komen, moet je een risico nemen en een stap zetten. Door taboes te doorbreken, open dialogen te voeren en actieplannen te ontwikkelen, kunnen we mensen helpen hun volledige potentieel te bereiken!

Door taboes te doorbreken, open dialogen te voeren en actieplannen te ontwikkelen, kunnen we individuen helpen hun volledige potentieel te bereiken.

Merel T. Feenstra-Verschure, The People Society