Events

Expertsessie De Buitenboordmotor x CSU

De mouwen opstropen

CSU en duurzaamheid

De opening door CSU draaide om het meedenken en werken aan een arbeidsmarkt waarin er ruimte en perspectief is voor iedereen. Matthijs Boer, projectmanager HR bij CSU, sprak over sociale duurzaamheid en benadrukte diversiteit als kracht: 15% van hun medewerkers in dienst heeft een afstand tot de arbeidsmarkt.  Zo stelt Matthijs: “Mensen maken het verschil, we creëren de toekomst samen met klanten en partners. Continue verbeteren en vernieuwen, en verantwoordelijkheid nemen voor mensen en maatschappij.” 

Vermenselijking

Van perfectionisme naar realisme

Steven Hubeek van AWVN en De Normaalste Zaak benadrukt dat de transitie van het denken over het perfecte plaatje naar het menselijke beeld niet gemakkelijk is, maar het is belangrijk om te erkennen dat mensen niet altijd in het perfecte malletje hoeven te passen maar toch waardevolle bijdragen kunnen leveren aan een bedrijf. Daarnaast stelt Steven: ‘’Als je de aansluiting met de arbeidsmarkt niet verbetert, kan je niet groeien en ga je het waarschijnlijk steeds moeilijker krijgen als werkgever. ‘’Mensen maken het verschil’’, ze zorgen dat je überhaupt iets hebt om te bieden.’’

Bewustwording

Inzichten over het Ongekend Talent

Bas van Klompenburg, van Stichting Lezen en Schrijven, benadrukte het opvallende feit dat maar liefst 57% van de laaggeletterde- en laag gecijferde individuen toch een baan heeft. Dit houdt in dat werkgevers vaak niet op de hoogte zijn van het feit dat een werknemer moeite heeft met lezen of rekenen. Bas onderstreept hiermee het belang van bewustwording rondom de onzichtbare aanwezigheid van laaggeletterdheid en lage cijfervaardigheden op de werkvloer.

Henri Mandemaker, aanwezig bij de sessie als ervaringsdeskundige vanuit de Nederlandse Vereniging voor Autisme, benadrukte: ‘’Werken met quota’s is dé manier om werkgevers te bewegen richting de groep Ongekend Talent’’. Hij benadrukt daarnaast dat het ondersteunen van werknemers uit deze groep niet ingewikkeld hoeft te zijn; het kan net zo eenvoudig zijn als het aanbieden van een buddy-systeem.

Werken met quota’s is dé manier om werkgevers te bewegen richting de groep Ongekend Talent – Henri Mandemaker

Wat kan jij doen?

Het Ongekend Talent

Wil jij graag meedenken over het werven, behouden, en ontplooiien van het Ongekend Talent in jouw organisatie? Neem dan contact met ons op!

Contact