Podcasts

Podcast met changemaker Marnix Kluiters

Gastcollege op het deelnemer event 2022

Podcast met changemaker Marnix Kluiters

‘’Doordat ik blind heb leren skiën kreeg ik de vibe: als dit kan, kan alles nog!”

Marnix Kluiters was pas 20 jaar toen zijn leven compleet veranderde: door een oogaandoening viel in een half jaar tijd bijna zijn volledige centrale zicht van beide ogen weg. De periode die volgde, kenmerkte zich door vele uitdagingen, waar Marnix zich doorheen sloeg door uit te gaan van mogelijkheden.

Dat hij zelf als gepassioneerd skiër binnen een jaar na het blind worden weer onder begeleiding van een coach de berg afkon, was voor hem van grote betekenis. Want, aldus Marnix: “als skiën zonder zicht mogelijk is, dan kan alles”. Het bleek een moeilijke, maar waardevolle les, waardoor Marnix erachter kwam wat echt belangrijk is in het leven. Nu richt de 26-jarige ondernemer en oprichter van de podcast @Ecosofie zich op een economie die draait om het genereren van betekenis.

Marnix deelde zijn verhaal over de kracht van verandering met onze overstappers op het deelnemer event van De Buitenboordmotor. Ben je benieuwd naar zijn inspirerende verhaal en mindset? Luister de podcast van zijn gastcollege aan de overstappers hier.