Events

Expertsessie De Buitenboordmotor x PostNL

De mouwen opstropen

Aan tafel met PostNL en partners

Op 23 maart vond de expertsessie Ongekend Talent van de Buitenboordmotor plaats, gehost door PostNL. Samen met o.a. onze partners PostNL, KPN, NS, en Achmea, gingen we aan tafel om te discussiëren over hoe werkgevers en opleiders de groep Ongekend Talent beter kunnen bereiken, en hoe deze groep het beste betrokken kan worden in de arbeidsmarkt. Het onderwerp van gesprek was de 3.9 miljoen, een grote groep mensen die wel aan de slag kunnen, maar nog niet over de juiste handvatten beschikken om aan het werk te gaan. Het is daarom belangrijk om anders te kijken naar deze 3.9 miljoen: een grote groep getalenteerde mensen, die veel kunnen, maar nog niet de juiste handvaten krijgen om te beginnen

Maatwerk

De Willy aanpak

Ook ondernemer Willy Swinkels, eigenaar Swinkels Glas, was bij deze expertsessie aanwezig. Willy kwam vertellen over Koenraed, een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties. Willy pleit voor samenwerking met andere ondernemers en organisaties, en benadrukte hierbij de kracht van VERBINDEN en het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt:

 “Als ze bij mij komen is het maatwerk, heb je een positieve bijdrage en kun je met mensen overweg, dan blijf je hier werken.”

Zo zou het kunnen

Lennard en zijn verhaal

Daarnaast kwam ook Lennard de Heer zijn verhaal delen als ervaringsdeskundige, om te laten zien het het wél kan. Lennard’s inspirerende verhaal is er een met veel hobbels: van het strikt diploma denken bij werkgevers, naar het verplicht moeten halen van vakken zoals rekenen en Nederlands op school ondanks zijn dyslexie en dyscalculie. Lennard heeft echter altijd een passie voor de zorg gehad en werkt nu ook uiteindelijk in de zorg. Lees hier Lennard’s verhaal.

“Kijk naar wat iemand WEL kan, en niet alleen naar wat iemand niet kan.” – Lennard de Heer

In actie gaan

Vooruitblik

Met verfrissende nieuwe inzichten en een lijstje met to do acties, zijn alle deelnemers naar huis gegaan. Op 1 juni volgt de opvolging van deze strategiesessie bij CSU: tijdens deze expertsessie gaat iedereen opnieuw aan tafel om de vooruitgang te bespreken en concrete handvatten aan elkaar uit te reiken.